Kulturë

Qabeja me mbulesë të re në ditën e Arafatit

Kisva (mbulesa e Qabesë) e cila punohet në qytetin e shenjtë në Mekë dhe përfundimi i së cilës mbyllet për…

Manifestimi i Nëntorit 2017

Të shtunën më 25 nëntor 2017, u shënuan përmes një manifestimi kulturorë, ngjarjet më të mëdha të historisë së popullit…

Kryesia e BIRK-së takon mërgimtarët

Drejtoria për Diasporë në Kryesinë e Bashkësisë Islame të Republikës së Kosovës organizoi takim me mërgatën tonë në ambientet e…

IMAMËT E AUSTRISË KUNDËR TERRORIT

Mbi 300 imamë të Bashkësisë islame të Austrisë (IGGÖ) nënshkruan sot një DEKLARATË kundër ekstremizmit, dhunës dhe terrorit. Në mesin…

Iftarë me institucionet komunale dhe komunitetet Islame në Krems

Xhamia Vëllazërimi në bashkëpunim me departamentin për integrim “Krems Interkulturell” shtroi iftar për komunitetin musliman të Kremsit. Ky iftar shtrohet…

Kurani i shkruar nga ari në mëndafsh

Artistja nga Azerbejxhani, Tunzala Muhamed Zadeh, ka realizuar një vepër unike e të mrekullueshme artistike duke e shkruar Kuranin me…

Hapja solemne e Xhamisë BUJARIA

Të dielën më 30 tetor 2016, në Linz të Austrisë u përurua objekti i ri i Xhamisë Bujaria. Në këtë…

Festival rruge në Krems

Sot më 15 tetor 2016 në Krems të Austrisë u shënua ngjarje e rëndësishme kulturore. Festivali i rrugës ku promovohen…

“Ditën kur të njoha ty” (Dokumentar)

“Ditën kur të njoha ty” paraqet një film të shkurtër dokumentar, mbi njohjen multidimensionale të figurës së profetit Muhamed (paqja…

Kjo është njëra ndër xhamitë më të mëdha dhe më shtrenjta në botë, që po ndërtohet ne Algjeri (Video)

Algjerisë duket se së shpejti do t’ia kenë zili gjithë myslimanët, pasi së fundmi është bërë e ditur se punimet…
Close
Close