Kuriozitete

Kuran i qëndisur

KURANI MË I VEÇANT DERI MË TANI. Ky Kur’an nuk është i shkruar me laps, as me ngjyrë as me…

Qabeja me mbulesë të re në ditën e Arafatit

Kisva (mbulesa e Qabesë) e cila punohet në qytetin e shenjtë në Mekë dhe përfundimi i së cilës mbyllet për…

Të agjërosh aty ku nuk perëndon dielli!

Myslimanët në disa pjesë të Evropës (veriu polar), duhet të agjërojnë më shumë se 21 orë dhe kjo paraqet një…

Agjërimi dhe shëndeti juaj

Agjërimi gjatë muajit Ramazan është I mirë për shëndetin tuaj, nëse bëhet si duhet Kur trupi juaj ka mungesë të…

Ja çfarë përjeton trupi në 30 ditët e Ramazanit

Në Ramazan, myslimanët agjërojnë çdo ditë nga mëngjesi deri në mbrëmje një muaj të tërë. Këtu do të paraqiten disa…

Përjetimet e Ramazanit në Finlandë, mërgimtari Flamur Krasniqi, tregon se si është të agjërosh 21 orë gjatë ditës

Njëra nga sfidat kryesore për agjëruesit paraqitet koha e gjatë që ata duhet të abstenojnë gjatë ditës nga ushqimet dhe…

PËRSE EZANI FILLON ME “ALLAHU EKBER” ?

A e ke pyetur ndonjë ditë veten se pse ezani fillon me shprehjen Allahu Ekber (Allahu është më i madhi)…

Zbulimi i një deti nën shtresën e tretë të Tokës – paralajmërimi i profetit Muhamed për të (Foto)

Profeti Muhamed, katërmbëdhjetë shekuj më parë, na ka lajmëruar për ekzistimin e një zjarri nën det dhe ekzistimin e një…

Gjërat që i shpikën myslimanët, pa të cilat bota do të ishte më ndryshe

Në listën e krijuar më poshtë, ju do të mun të mësoni rreth 8 gjërave që u shpikën nga bota…

Historia e plakës së moshuar që fliste vetëm me ajete të Kur’anit

Transmetohet se Abdullah Ibnul Mubarek, njëri prej dijetarëve të mëdhenj në kohën e Tabiinëve tregon: “Mora rrugën për të kryer…
Close
Close